Hoe ik van kortademigheid en hoesten weer naar vrij ademen ging

De kilo's vallen er eindelijk weer af. Lees hieronder mijn verhaal en ontdek waarom eerst niets hielp en wat uiteindelijk de doorslag gaf.

Geschreven door: Francesca van Vught | Written on 02.11.2024

Hoe ik van kortademigheid en hoesten weer naar vrij ademen ging

Beste lezer,
Mijn naam is Francesca van Vught en al ruim 4 jaar heb ik last van hoesten, ademhalingsproblemen en kortademigheid.

In deze tijd heb ik meerdere dokters bezocht en heb ik de nodige onderzoeken ondergaan.
Keer op keer kreeg ik te horen dat mijn longen er goed uitzagen en dat ik mij nergens zorgen over hoefde te maken.


Om mijn klachten te verlichten, hebben verschillende dokters mij medicijnen voorgeschreven, maar geen van deze heeft het gewenste resultaat opgeleverd.


Daarbij wil ik jullie nog vertellen dat ik meerdere keren per week sport, en altijd bewust ben van
mijn voeding. Desondanks bleef ik maar hoesten en moeilijk ademen, met als gevolg dat ik de
nodige nachten wakker heb gelegen.


Toen niets bleek te helpen, ben ik zelf op onderzoek uitgegaan. Al snel kwam ik erachter dat je longen vitale organen zijn in het menselijk lichaam en een cruciale rol spelen in het ademhalingsstelsel.


Ze zorgen er namelijk voor dat zuurstof vanuit de buitenlucht in het bloed wordt opgenomen en dat koolstofdioxide, een afvalproduct van de stofwisseling, uit het bloed wordt verwijderd.


Je kunt je dus wel voorstellen dat ik me de nodige zorgen maakte toen mijn klachten maar niet verbeterden. Kijk ik terug op deze periode, dan vraag ik mezelf soms wel eens af waarom ik dit niet eerder heb geprobeerd.


Omdat het gaat om een remedie die reguliere dokters niet aanbieden, heb ik ervoor gekozen om mijn verhaal vandaag met jullie te delen. Dit zodat wanneer je met gelijksoortige klachten rondloopt, je niet bij de dokter van het kastje naar de muur wordt gestuurd zoals dat bij mij ging.

Waarom het bij mij ruim 4 jaar duurde voordat ik de oplossing vond

Zoals jullie inmiddels weten, heb ik vaak in de wachtkamer bij de dokter gezeten, helaas altijd zonder een oplossing.

Elke keer werd ik weer teleurgesteld en raakte ik langzaam maar zeker gefrustreerd.


Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit open heb gestaan voor natuurlijke geneesmiddelen. Dokters hebben nu eenmaal gestudeerd, en de wetenschap zit zo in elkaar dat alleen synthetische geneesmiddelen effect hebben, althans dat dacht ik.


Nadat ik me uiteindelijk openstelde voor een alternatieve geneeswijze, voelde ik me binnen een aantal weken vele malen beter.

Ik hoest niet langer, ademhalen gaat beter, ik heb geen last van benauwdheid meer en ik slaap
weer zoals ik dat deed voor mijn klachten.


Dit alles heb ik voor elkaar gekregen zonder ook maar een reguliere dokter te bezoeken. En als vegetariër heb ik een oplossing gevonden die volledig binnen mijn dieet past.


Nu ik een uitkomst heb gevonden die voor mij werkt, doe ik niets liever dan dit delen met de wereld. Want 4 jaar lang rondlopen met deze klachten is iets wat ik niemand toewens.

Hoe een gebeurtenis mijn leven positief veranderde

Om nog even terug te komen te komen op al die medicijnen die ik heb geprobeerd.

Gedurende de 4 jaar van mijn klachten heb ik van alles geprobeerd.
Ooit begon ik met hoest onderdrukkers, deze bleken niet het gewenste effect te hebben. Vervolgens kreeg ik slijmoplossers voorgeschreven, het hoesten ging hierdoor makkelijker en ik
had minder pijn, echter bleef ik wel hoesten.


Eerlijk gezegd was ik er op een gegeven moment klaar mee en accepteerde dat ik nu eenmaal
klachten had. Mijn man stond hier niet achter en motiveerde mij toch weer opnieuw naar de dokter te gaan.


Deze keer probeerde ik antihistaminica en inhalatiemedicijnen, opnieuw zonder resultaat.


Ik besloot zelf weer op onderzoek uit te gaan en kwam in verschillende studies tegen dat luchtweginfecties als veelvoorkomend worden beschouwd en een groot probleem vormen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7122298/

Medicijnen zoals antibiotica worden vaak voorgeschreven om luchtweginfecties te behandelen en te beheersen, ook al geeft gepubliceerde literatuur aan dat ze zelden gunstig zijn voor patiënten.


Nu heb ik altijd vertrouwen gehad in de klinische geneeskunde, maar ik kan je vertellen dat het nemen van medicijnen en keer op keer weer plaatsnemen aan die stoel bij de dokter meer dan
frustrerend is.

Als vrouw van in de 50 is het helemaal niet normaal om meerdere jaren deze klachten te ervaren.


Na alles geprobeerd te hebben, accepteerde ik dat mijn klachten onderdeel van mijn dagelijkse leven waren geworden. Hoesten hoorde er nu eenmaal bij mij en de ene dag was het erger dan de andere dag.


Totdat mijn zus op haar verjaardag vroeg naar mijn klachten. Haar buurvrouw luisterde mee en haakte in op het gesprek.

Wat was nu precies die eyeopener voor mij?

Zij vertelde me dat haar man werkzaam is als homeopathisch arts en deze klachten al meerdere keren heeft weten te overwinnen.


Nu moet ik je bekennen dat alternatieve geneeskunde altijd iets is geweest waar ik niet in geloofde.


Zij adviseerde me toch om eens een afspraak in te plannen bij haar man. Eerst was ik een beetje schuchter, niet zo gek toch, na alle doktersbezoekjes die ik al had afgelegd de afgelopen jaren.


Maar ik dacht wat zou het ook, en maakte een aantal dagen na de verjaardag een afspraak met haar man Gerard.


Gerard was vriendelijk en benaderbaar, en zijn rustige manier van doen stelde me al snel op mijn gemak.


Tijdens het consult luisterde hij aandachtig naar mijn klachten en stelde hij vragen die mij nog niet eerder waren gesteld.


Hij legde uit hoe de homeopathische aanpak werkte en stelde een behandelplan voor dat hij op mijn specifieke situatie afstemde.


Hoewel ik nog steeds sceptisch was, was er iets in zijn benadering dat me nieuwsgierig maakte. Misschien zou dit keer de oplossing liggen in iets wat ik tot nu toe had uitgesloten.

De mogelijke oorzaken

Gerard vertelde mij wanneer je te maken hebt met hoesten, ademhalingsproblemen en kortademigheid, kan de homeopathie een waardevolle benadering bieden om je welzijn te verbeteren.

In plaats van enkel de symptomen te bestrijden, richt homeopathie zich op het herstellen van de balans in je lichaam en het bevorderen van je algehele gezondheid.


Hij vertelde dat hoesten een veelvoorkomend symptoom is dat kan voortkomen uit diverse
oorzaken. Het kan een teken zijn van een infectie, allergieën of een chronische aandoening.


Gerard stelde mij een terechte vraag: "Rook je?" Nu moet ik bekennen dat ik een groot deel van mijn leven heb gerookt. Hoewel ik momenteel niet meer rook zoals vroeger, geniet ik 's avonds na het eten nog steeds van een sigaretje.


Ik ben me er goed van bewust dat roken geen positieve invloed kan hebben op mijn klachten.
Tijdens mijn doktersbezoeken heb ik meerdere malen gehoord dat roken kan leiden tot ernstige longproblemen, waaronder COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease).

Dit is een progressieve longziekte die de luchtwegen blijvend kan beschadigen, waardoor ademhalen steeds moeilijker wordt.


Ik kwam er zelfs achter dat de Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat chronische obstructieve longziekte (COPD) in 2030 de derde meest voorkomende doodsoorzaak zal zijn.
Het huidige arsenaal aan ontstekingsremmende medicijnen toont hierbij weinig tot geen voordelen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10811845/

Hoewel mijn huidige klachten misschien niet direct wijzen op COPD, werd ik erop gewezen dat roken een risicofactor is die ik niet mag negeren.


Het is iets waar ik zeker rekening mee moest houden, vooral gezien mijn huidige symptomen en de mogelijke gevolgen voor mijn longgezondheid.


Toch was er nog nooit een dokter geweest die me kon vertellen waar mijn klachten precies vandaan kwamen. COPD kwam niet direct uit de onderzoeksresultaten naar voren als een mogelijke oorzaak.
Dit zorgde voor nog meer verwarring, omdat ik te horen had gekregen dat mijn symptomen mogelijk te maken hadden met een allergie, maar dat verklaarde niet alles.


Het was frustrerend om geen duidelijke diagnose te hebben, ondanks de herhaalde
onderzoeken en gesprekken.


Gerard vervolgde zijn verhaal en vertelde dat ademhalingsproblemen kunnen variëren van
milde ademnood tot ernstige kortademigheid. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van ontstekingen, allergieën, infecties of chronische aandoeningen zoals astma of bronchitis.

Hij vroeg mij of het hoesten, de ademhalingsproblemen en de kortademigheid altijd
plotseling optreden en of ze verergeren bij specifieke activiteiten of blootstelling aan bepaalde omgevingsfactoren.


Ik antwoordde dat ik inderdaad had gemerkt dat mijn klachten vooral verergerden wanneer ik
thuis was.


Gerard vroeg me verder naar mijn thuissituatie: of er mogelijk bepaalde allergenen of irriterende stoffen in mijn omgeving aanwezig waren, zoals stof, huisdieren, of schimmel.


Hij legde uit dat zelfs kleine veranderingen in de luchtkwaliteit of blootstelling aan specifieke allergenen mijn klachten zouden kunnen beïnvloeden.


Dit bracht me aan het denken over mogelijke factoren in mijn eigen huis die ik misschien over het hoofd had gezien. Maar ook hier kon ik geen mogelijke oorzaak vinden.

De oorzaak van mijn klachten

Gerard had mijn situatie al enige tijd geanalyseerd en begon nu te twijfelen aan de gangbare theorieën over allergieën en omgevingsfactoren.


Tijdens ons gesprek over de mogelijke oorzaken van het hoesten, de ademhalingsproblemen en de kortademigheid, vroeg hij me om eens dieper in mijn eigen lichaam te kijken. "Het kan zijn", zei hij, "dat de oorzaak van je klachten niet alleen in je omgeving ligt, maar iets te maken heeft met je eigen fysiologie."


Ik dacht nog eens goed na en vertelde Gerard dat mijn klachten bijvoorbeeld opkwamen op het
moment dat ik mijn gebruikelijke ademhalingsoefeningen deed, het viel me op dat ik tijdens deze oefeningen een onverwachte, bijna krampachtige pijn in mijn borstkas voelde.


Ik vertelde dat elke ochtend als ik opsta, ik specifiek patroon opmerkte: een knellend gevoel in mijn borstkas dat niet alleen mijn ademhaling beïnvloedde, maar ook leken te wijzen op iets wat zich intern afspeelde.

Dit knellende gevoel leek te verergeren naarmate de dag vorderde, vooral als ik me vermoeid
voelde.

Gerard suggereerde dat het probleem misschien verband hield met een dieperliggende oorzaak die we nog niet volledig hadden begrepen. Hij legde uit dat hoesten, de
ademhalingsproblemen en de kortademigheid vaak het gevolg kunnen zijn van subtiele onregelmatigheden in de manier waarop het lichaam functioneert, die niet altijd direct aan de omgeving te wijten zijn.

Na verder onderzoek bleek dat mijn klachten veroorzaakt werden door een combinatie van factoren, waaronder roken en een verhoogde gevoeligheid van mijn ademhalingsspieren.

Hoewel roken niet de enige oorzaak was, speelde het zeker een rol in het verergeren van mijn symptomen. Roken kan de luchtwegen irriteren en ontstekingen veroorzaken, wat op zijn beurt de gevoeligheid van de ademhalingsspieren kan verhogen. Dit maakte mijn klachten complexer dan ze aanvankelijk leken.

Het inzicht dat mijn ademhalingsproblemen het resultaat waren van meerdere
onderliggende oorzaken, waaronder roken, hielp me beter te begrijpen waarom ik dergelijke klachten ontwikkelde.

Het besef dat roken niet de enige boosdoener was, maar wel een belangrijke factor, gaf me de motivatie om mijn gewoontes kritisch te bekijken.

Dit leerde me ook dat ademhalingsproblemen soms veel complexer zijn dan ze op het eerste gezicht lijken, en dat ze vaak worden getriggerd door een combinatie van factoren die samen een grotere impact hebben op de gezondheid van de longen.

Wat betekent dit nu precies?

Wanneer ademhalingsspieren reageren op een manier die niet helemaal normaal is, zoals
spastisch samentrekken, kan dit wijzen op een onderliggende verstoring in de manier waarop je lichaam functioneert. Dit kan bijvoorbeeld duidelijk worden tijdens gespecialiseerde
ademhalingstesten
.

Als episodes van ademhalingsmoeilijkheden toenemen en gepaard gaan met een knellend gevoel in de borst, kan dit duiden op een verder gevorderd probleem dat aandacht vereist. Het is echter belangrijk om alle symptomen serieus te nemen, zelfs als ze mild lijken.


Het advies van Gerard is om altijd goed naar de symptomen te luisteren.

Onverklaarbare episodes van ademnood, een gevoel van verstikking ondanks normale
activiteiten, hoesten, en ernstige vermoeidheid, zelfs na voldoende rust, kunnen signalen zijn dat er iets meer aan de hand is.

Een mogelijke oplossing?

Gerard keek me aan met een vriendelijke glimlach en zei: "Het is helemaal begrijpelijk dat je op zoek bent naar oplossingen voor je klachten.


Het kan soms overweldigend zijn om te zien welke opties er zijn, maar natuurlijke
ingrediënten
kunnen precies datgene zijn wat je nodig hebt."


Hij vervolgde rustig: In de homeopathie kijken we niet alleen naar de symptomen, maar ook naar hoe we je lichaam op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen en in balans kunnen
brengen.


Vaak blijken de juiste combinatie van natuurlijke middelen precies die extra steun te geven die je nodig hebt om je klachten te verlichten.

Gerard knikte bemoedigend. Bijvoorbeeld, sommige ingrediënten hebben het vermogen om de
luchtwegen te kalmeren, ontstekingen te verminderen en je immuunsysteem te versterken. Dit kan je helpen om beter om te gaan met hoesten, ademhalingsproblemen en kortademigheid.


"Het mooie van deze benadering", vervolgde hij, is dat we kunnen kiezen voor middelen die jouw specifieke situatie ondersteunen. Het doel is niet alleen om de symptomen te verlichten,
maar ook om je welzijn te bevorderen.


Hij pauzeerde even en zei: "Hoewel dit misschien een nieuwe route voor je is, geloof ik echt dat het gebruik van natuurlijke producten een positieve impact kan hebben. Samen kunnen we ontdekken welke middelen het beste voor jou werken en hoe ze jouw gezondheid kunnen
verbeteren."


Gerard zijn woorden boden me een sprankje hoop, maar toch maakte ik me nog wel zorgen.
Was ik dan de enige met deze problemen, en waarom heeft niemand me dit eerder verteld.

Ik ben niet alleen

Gerard keek me serieus aan en zei: "Laten we ook even de omvang van deze problemen in
Nederland bespreken, zodat je een beter begrip hebt van hoe wijdverspreid ze zijn."

Hij vervolgde: "In Nederland hebben veel mensen te maken met longklachten, en de cijfers kunnen best confronterend zijn. Ongeveer 1 op de 7 volwassenen kampt met chronische ademhalingsproblemen. Dit omvat verschillende aandoeningen zoals astma, bronchitis en COPD."

"Specifiek", ging hij verder, is astma een veelvoorkomende aandoening. Ongeveer 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben astma, wat zorgt voor symptomen zoals hoesten,
kortademigheid en piepende ademhaling.


Dit betekent dat veel mensen dagelijks worstelen met ademhalingsproblemen die hun leven kunnen beïnvloeden.


Gerard nam een pauze en zei: Bij chronische bronchitis en COPD, die vaak worden
veroorzaakt door roken of langdurige blootstelling aan vervuilende stoffen, hebben we te maken met ongeveer 600.000 mensen.


Deze aandoeningen leiden vaak tot aanhoudend hoesten, kortademigheid en ademhalingsproblemen die de kwaliteit van leven aanzienlijk kunnen verminderen.


Deze cijfers laten zien dat ademhalingsproblemen een veelvoorkomend probleem zijn in Nederland, vervolgde hij. Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er
verschillende behandelingsopties beschikbaar zijn.


Door een holistische benadering te overwegen, kunnen we samen werken aan het vinden van verlichting en verbetering van je algehele gezondheid.


Zijn woorden hielpen me inzien dat mijn klachten deel uitmaakten van een groter probleem en dat er steun en oplossingen beschikbaar waren voor de vele mensen die soortgelijke uitdagingen tegenkwamen.

Hoe je natuurlijke producten kunt inzetten ter genezing

Gerard leunde iets voorover en zei met een bemoedigende glimlach: Laten we eens kijken naar hoe natuurlijke producten kunnen bijdragen aan je herstel. Het gebruik van specifieke voedingsstoffen en kruiden kan een waardevolle aanvulling zijn op je behandeling


Hij adviseerde me om eens een Lung Detox Blend te proberen. Dit supplement is speciaal
ontworpen om de longen te ontgiften en de gezondheid van de luchtwegen te ondersteunen.


De ingrediënten van dit supplement zijn allemaal plantaardig en zijn onderzocht in wetenschappelijke studies die verband leggen met longgerelateerde klachten.

Hij begon met het eerste ingrediënt, namelijk vitamine D. Dit is cruciaal voor je immuunsysteem en helpt bij het behoud van sterke botten. Uit een onderzoek uit 2009 blijkt dat het de ontstekingsreactie in je lichaam kan moduleren en het risico op infecties kan verminderen.

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2759054/

Vitamine D supplementen zijn volgens onderzoek gekoppeld aan een verlaging van sterftecijfers.

Bovendien verhoogt een tekort aan vitamine D het risico op infecties van de luchtwegen en tuberculose, en verlaagt het de longfunctie bij astma en piepende ademhaling.

Een groot onderzoek in de Verenigde Staten toonde aan dat betere vitamine D waarden samenhangen met een betere longfunctie.

Daarnaast hebben we “L-Cysteïne”, een aminozuur dat helpt bij de productie van glutathion (GSH), een krachtige antioxidant. Dit kan bijzonder nuttig zijn bij het verminderen van oxidatieve stress en het verbeteren van je leverfunctie, wat bijdraagt aan een betere gezondheid.


Dit is belangrijk omdat oxidatieve stress en een verzwakte leverfunctie kunnen bijdragen aan ademhalingsproblemen en andere gezondheidsklachten.


Gerard vertelde me dat de COVID-19 pandemie voor veel nieuwe inzichten heeft gezorgd. Onderzoek heeft doen uitwijzen dat glutathion belangrijker is dan we in eerste instantie dachten.

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7402141/

De gevolgen van COVID-19 variëren van dodelijke tot milde gevallen. Een gemeenschappelijke
factor is de ophoping van schadelijke zuurstofsoorten door verstoorde redoxhomeostase.

GSH kan ontstekingen verminderen en orgaanfalen voorkomen. Het verhogen van GSH-niveaus kan kwetsbare personen beschermen en ernstige symptomen van COVID-19
onderdrukken.


Gerard pakte een notitieboek en zei: "Een ander belangrijk ingrediënt is Mulleinblad (toorts), een traditioneel gebruikt kruid voor ademhalingsaandoeningen.
Het werkt als een slijmoplossend middel en helpt bij het verzachten van geïrriteerde slijmvliezen."

Dit kan heel effectief zijn bij het vergemakkelijken van de verwijdering van slijm uit je longen en het verlichten van hoesten en ademhalingsproblemen.


De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van kruid en de resultaten zijn werkelijk waar verbluffend.

Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12241986/

Toorts is een medicinale plant die helpt bij ontstekingen, astma, hoest, diarree en longproblemen. Deze studie onderzocht Toorts extracten in water, ethanol en methanol.


Ze toonden antibacteriële werking tegen verschillende bacteriën en remden tumoren in aardappels.


Een ander onderzoek geeft aan dat toorts in Noord-Afrika, West- en Centraal-Azië en Europa al sinds de oudheid wordt ingezet ter kalmering bij klachten gerelateerd aan long-, huid- en keelaandoeningen.

Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35088467/

Hij vervolgde: "Pijnboomschors” (Pinus pinaster) is een ander waardevol ingrediënt in de Lung Detox Blend. Het bevat krachtige antioxidanten, proanthocyanidinen, die ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen hebben.

Het kan helpen bij het verminderen van oxidatieve schade en het ondersteunen van je cardiovasculaire gezondheid, wat indirect kan bijdragen aan een betere ademhalingsfunctie."

De actieve stoffen in pijnboomschors, zoals proanthocyanidinen, hebben sterke antioxidant eigenschappen, die helpen bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen.


Deze antioxidanten ondersteunen de gezondheid van de luchtwegen door ontstekingen te verminderen en de longfunctie te verbeteren.


Pijnboomschors speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren van de bloedsomloop en het
versterken van de bloedvaten.


Een betere bloedsomloop zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen efficiënter door het lichaam worden getransporteerd, wat essentieel is voor het behoud van gezonde longen.


Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan pijnboomschors ook bijdragen aan het van hoesten en slijmproductie, wat vaak geassocieerd wordt met chronische luchtwegaandoeningen.

Kortom: pijnboomschors extract kan de gezondheid van de longen ondersteunen en
ademhalingsproblemen verlichten.


Gerard pakte een notitieboek en zei: "Een ander belangrijk ingrediënt is Vlierbes (Sambucus
nigra), een vrucht die eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige
eigenschappen. Het werkt als een slijmoplossend middel en helpt bij het verzachten van
geïrriteerde slijmvliezen."


Het kan helpen bij het verkorten van de duur en de ernst van griepachtige symptomen door zijn
antivirale en immuunversterkende eigenschappen. Dit kan bijzonder nuttig zijn als je vaak last hebt van ademhalingsinfecties.


Het Vlierbes extract zit namelijk vol antioxidanten en vitaminen, die het immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen.

Dit maakt het bijzonder effectief bij het ondersteunen van de luchtwegen en het verlichten van symptomen zoals hoest en benauwdheid.


Daarnaast helpt vlierbes bij het bestrijden van infecties, dankzij zijn antivirale en antibacteriële eigenschappen.


Het kan de duur en ernst van verkoudheden en griep verminderen, wat bijdraagt aan een sneller herstel.


Vlierbes bevordert ook de gezondheid van de longen door het opruimen van slijm en het verbeteren van de ademhaling.


Ook “Ginseng” (Panax ginseng) speelt een rol," vervolgde hij. Ginseng staat bekend om zijn adaptieve eigenschappen, wat betekent dat het je lichaam helpt om stress te beheersen en je energieniveaus te verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat het ook de cognitieve functie kan verbeteren en het immuunsysteem kan versterken.

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8271507/

Ginseng helpt luchtweginfecties bestrijden door ontstekingen te verminderen.


Het verlicht pro-inflammatoire chemokines en cytokines, zoals IL-2 en TNF-α. Klinische
onderzoeken tonen aan dat ginseng herhaalde verkoudheden en griep kan verminderen.


Dit benadrukt de immunomodulerende, antivirale en antibacteriële effecten van ginseng bij de behandeling van luchtweginfecties.


Als laatste bevat de Lung Detox Blend de “Reishi-paddenstoel” (Ganoderma lucidum), zei
Gerard met een glimlach. Dit is een krachtig middel in de traditionele Chinese geneeskunde, bekend om zijn immuunversterkende en anti-inflammatoire eigenschappen.


Onderzoek toont aan dat Reishi het immuunsysteem kan moduleren, de leverfunctie kan
verbeteren en antitumoreffecten kan hebben.

Daarnaast vermindert Reishi ontstekingen en levert het antioxidanten die het lichaam
beschermen.


Bovendien helpt Reishi infecties bestrijden en de algehele gezondheid verbeteren.

Gerard eindigde met een geruststellende toon: "Deze natuurlijke producten kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je behandeling, en hun wetenschappelijk onderbouwde voordelen kunnen helpen bij het verbeteren van je ademhalingsgezondheid en je welzijn. We zullen samen een plan opstellen dat past bij jouw behoeften en symptomen."


Zijn uitleg gaf me een nieuw perspectief op hoe deze natuurlijke middelen mijn herstel konden ondersteunen en droeg bij aan mijn vertrouwen in een integrale benadering van mijn
gezondheid.

Over welke informatie beschikken we nu?

  • Hoesten, ademhalingsproblemen en kortademigheid zijn klachten die kunnen worden veroorzaakt worden door chronische aandoeningen, allergieën, infecties of omgevingsfactoren die de luchtwegen beïnvloeden.
  • Natuurlijke ingrediënten kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde
    ademhaling, verminderen van ontstekingen en versterken van het immuunsysteem.
  • Homeopathie richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam door het gebruik
    van natuurlijke remedies gericht op specifieke symptomen.
  • Er zijn diverse natuurlijke remedies beschikbaar die specifiek gericht zijn op het
    verlichten van dergelijke klachten.
  • Natuurlijke producten kunnen effectief zijn bij het verbeteren van ademhalingsklachten
    en bieden een aanvullende benadering voor gezondheidsverbetering.

Gerard zijn advies om de kracht van planten in te zetten

Na Gerards uitleg over de Lung Detox Blend werd ik aan het denken gezet. Gedurende de afgelopen jaren had ik al verschillende medicijnen gebruikt zonder het gewenste resultaat.


Waarom zou een medicijn dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten nu wel de oplossing zijn?


Een van de grote voordelen van de Lung Detox Blend is dat het geschikt is voor vegetariërs. Alle ingrediënten zijn plantaardig en het product bevat geen dierlijke bijproducten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen.


Nadat ik me meer had verdiept in de werking van de natuurlijke ingrediënten en de positieve ervaringen van anderen had gelezen, besloot ik het een kans te geven.

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met de Lung Detox Blend heeft mijn kijk op natuurlijke supplementen en holistische gezondheidsbenaderingen volledig veranderd.


Zoals veel mensen die worstelen met hoesten, ademhalingsproblemen en kortademigheid, was ik op zoek naar een oplossing die mijn symptomen zou kunnen verlichten en mijn gezondheid zou verbeteren.


Na enkele weken van consistent gebruik van de Lung Detox Blend, merkte ik aanzienlijke verbeteringen in mijn ademhalingsproblemen. Mijn hoestbuien, die voorheen frequent en intens waren, verminderden merkbaar.


De blend bevat ingrediënten die helpen bij het verwijderen van slijm uit de luchtwegen, wat mijn ademhaling veel gemakkelijker maakte. Het kalmerende effect op mijn luchtwegen resulteerde in minder hoesten, wat een enorme opluchting was.


Een ander voordeel dat ik opmerkte, was een toename in mijn energieniveaus. Voorheen voelde ik me vaak vermoeid, zelfs na een goede nachtrust, maar met de ondersteuning van de Lung Detox Blend voelde ik me over het algemeen energieker en vitaler.


Dit is te danken aan de antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen van de natuurlijke ingrediënten in de blend, die niet alleen mijn long gezondheid ondersteunden, maar ook mijn welzijn verbeterden.


Wat ik bijzonder waardeer aan de Lung Detox Blend, is dat het volledig geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Als iemand die een vegetarisch dieet volgt, was het belangrijk voor mij dat het supplement geen dierlijke producten bevatte.


Het feit dat alle ingrediënten plantaardig zijn, gaf me extra vertrouwen in het product.


Mijn ervaring met de Lung Detox Blend heeft me overtuigd van de kracht van natuurlijke supplementen. Het gebruik van kruiden en voedingsstoffen om de gezondheid te ondersteunen, voelt veel natuurlijker en minder ingrijpend dan veel farmaceutische opties.


Door een holistische benadering van gezondheid te omarmen, waarbij ik natuurlijke producten integreer in mijn dagelijkse routine, heb ik niet alleen mijn ademhalingsproblemen kunnen verlichten, maar ook een gezondere en evenwichtigere levensstijl kunnen aannemen.


Deze ervaring heeft mijn vertrouwen in natuurlijke supplementen en een integrale benadering van gezondheid versterkt.


Ik ben dankbaar voor de verbeteringen die ik heb ervaren en ben ervan overtuigd dat de Lung Detox Blend een waardevolle aanvulling is op zowel mijn gezondheid als mijn welzijn.

De producent van Lung Detox Blend

Wat me een aanzienlijk vertrouwen gaf in de Lung Detox Blend, is dat het product afkomstig is van een innovatief bedrijf gevestigd in Rotterdam. Dit Nederlandse bedrijf staat bekend om zijn toewijding aan het creëren van hoogwaardige, natuurlijke supplementen en heeft zich gespecialiseerd in allerlei gezondheidsklachten.

Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd door niet alleen te focussen op de effectiviteit van hun producten, maar ook op hun veiligheid. Elk supplement, inclusief de Lung Detox Blend, wordt uitvoerig getest door onafhankelijke laboratoria om de zuiverheid en werkzaamheid te waarborgen. Dit is een cruciale factor, vooral voor producten die bedoeld zijn om de longgezondheid te ondersteunen.

De missie van dit Rotterdamse bedrijf is om nieuwe normen te stellen voor kwaliteit en duurzaamheid in de sector van natuurlijke supplementen. Ze streven ernaar om alleen de
beste ingrediënten te gebruiken, die zorgvuldig worden geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken en bevindingen. Elk product wordt met de grootst mogelijke zorg ontworpen, om ervoor te zorgen dat het niet alleen effectief is, maar ook vrij van
schadelijke stoffen.

Beschikbaarheid controleren

Klik op de knop om de beschikbaarheid van Liver Detox Blend te bekijken

Wat ik goed vind aan de Liver Detox Blend

  1. Het wordt ontwikkeld door een gerenommeerd bedrijf in Nederland.
  2. De samenstelling is door experts samengesteld. Je kunt zien dat er bij de ontwikkeling van het product rekening is gehouden met de huidige vooraanstaande onderzoeken.
  3. Greenleaf Blends biedt het product aan tegen een absoluut eerlijke prijs. Andere levercomplexen, die van mindere kwaliteit zijn, kosten soms 60-80€ per maand. Liver Detox Blend is al verkrijgbaar voor €23 per maand.
  4. De ingrediënten zijn natuurlijk en van de hoogste zuiverheid en kwaliteit.
  5. Ik vind de verpakking prachtig.
  6. Ik hoef maar 2 capsules per dag in te nemen om mijn leververvetting tegen te gaan.

Over Francesca

Francesca van Vught, 58 jaar oud, kampte jarenlang met ademhalingsproblemen zoals hoesten, benauwdheid, kortademigheid en slaapproblemen door ademnood. Twee jaar geleden, op de verjaardag van haar zus, kreeg ze het advies om alternatieve geneeskunde te overwegen. Ze kwam terecht bij een homeopathisch arts die haar wees op de kracht van natuurlijke ingrediënten. Zo kwam ze in aanraking met de Lung Detox Blend, een supplement voor longontgifting. Met enige aarzeling begon ze de supplementen in te nemen en merkte al snel verbeteringen. Haar klachten verminderden aanzienlijk en ze kon weer normaal en actief leven. Francesca geniet nu van lange wandelingen en het spelen met haar kleinkinderen. Ze hoopt dat haar verhaal anderen met vergelijkbare ademhalingsproblemen zal inspireren en helpen een oplossing te vinden die hun leven positief verandert.

Bijlage

Vanwege de vele positieve reacties heb ik opnieuw een aantal veelgestelde vragen beantwoord:

Wat is Lung Detox Blend?

Lung Detox Blend is een voedingssupplement gemaakt met natuurlijke ingrediënten die gericht zijn op het ondersteunen van de longgezondheid en de ademhalingsfunctie. Het helpt de longen te reinigen van verontreinigingen en bevordert een betere ademhaling.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten in Lung Detox Blend?

De blend bevat vitamine D, L-cysteïne, Mulleinblad, Schors van de Maritieme Den, Vlierbes, Ginseng en Reishi-paddenstoel. Deze ingrediënten zijn gekozen vanwege hun potentieel om de longgezondheid te ondersteunen, ontstekingen te verminderen en de ademhalingsfunctie te verbeteren.

Hoe neem ik Lung Detox Blend in?

De aanbevolen dosering is twee (2) capsules per dag, in te nemen bij een maaltijd. Voor de beste resultaten wordt aangeraden om de capsules consequent op hetzelfde tijdstip in te nemen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Individuele resultaten kunnen variëren. Sommige gebruikers merken binnen enkele weken verbeteringen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben. Consequent gebruik is essentieel en resultaten zijn doorgaans zichtbaar binnen 1-2 maanden.

Kan ik Lung Detox Blend innemen als ik een ademhalingsaandoening zoals ofCOPD heb?

Lung Detox Blend is speciaal ontworpen om de ademhaling gezondheid te ondersteunen en kan ook nuttig zijn voor mensen met aandoeningen zoals of COPD. We raden echter aan om met uw arts te overleggen voordat u het product gebruikt, vooral als u medicijnen gebruikt, om er zeker van te zijn dat de ingrediënten goed samenwerken met uw behandeling.

Zijn er bijwerkingen?

Lung Detox Blend is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en wordt over het algemeen goed verdragen. Als u echter bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts.

Kan ik Lung Detox Blend innemen met andere medicijnen?

Als u medicijnen gebruikt voor ademhalingsaandoeningen of andere behandelingen, is het altijd het beste om met uw arts te overleggen voordat u een nieuw supplement gebruikt.

Is Lung Detox Blend geschikt voor vegetariërs of veganisten?

Ja, Lung Detox Blend is gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Hoe moet ik Lung Detox Blend bewaren?

Bewaar het product op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat de fles goed afgesloten is wanneer deze niet in gebruik is om de versheid te behouden.

Wat als ik niet tevreden ben met het product?

We bieden een geld-terug-garantie als u niet tevreden bent met de resultaten. Neem contact op met onze klantenservice via support@greenleafblends.com voor hulp bij retouren en restituties.

Waar kan ik Lung Detox Blend kopen?

Lung Detox Blend is verkrijgbaar op onze website, greenleafblends.com.

Beschikbaarheid controleren

¿Preguntas o comentarios?

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados *

Bronnen (studies in het Engels origineel):

Fructose en suiker: Een belangrijke mediator van niet-alcoholische vette leverziekte (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29408694/)Mariadistel bij leverziekten: verleden, heden, toekomst (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20564545/)Werkzaamheid van artisjok droog extract bij patiënten met hyperlipoproteïnemie (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18424099/)